Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lo­keil­la kier­tä­vä virus ai­heut­ta­nut tur­kis­eläin­ten lin­tu­inf­luens­sa­tar­tun­nat

Helsinki

Erityisesti lokeilla kiertävä viruslinja on aiheuttanut turkiseläinten lintuinfluenssatartunnat, kertoi Ruokavirasto tiedotteessaan perjantaina.

Länsi-Suomessa turkistarhoilta löytyneiden H5N1-alatyypin lintuinfluenssavirusten alustavat tulokset viittaavat siihen, että virusta on levinnyt turkistarhoille luonnonvaraisten lintujen kautta.

Ruokaviraston mukaan osassa näytteistä oli viitteitä siitä, että viruksessa on tapahtunut muuntumista, joka edistää viruksen leviämistä nisäkkäisiin.

Lintuinfluenssaa on todettu turkiseläimissä kymmenellä turkistarhalla Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, Ruokavirasto kertoi torstaina. Tämä on ensimmäinen kerta, kun turkiseläimillä on todettu lintuinfluenssaa Suomessa.