Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

LM-ky­se­ly: Näin Naton kan­na­tus ja vas­tus­tus vaih­te­le­vat eri puo­lueis­sa – Monet puo­lueet lii­kah­ta­neet Na­to-myön­tei­sem­mik­si

Pikaisen Nato-hakemuksen selkeitä kannattajia ovat kokoomuksen ja rkp:n kansanedustajat, mutta myös perussuomalaisissa ja vihreissä on uutta Nato-kannatusta. Kaikkien kantaa ei muuttaisi edes Venäjän uusi, laaja hyökkäys sotilaallisesti Ukrainaan. Oven Natoon sulkisivat vain vasemmistoliitto ja Ano Turtiainen, tuore selvityksemme kertoo.

Eduskunnassa Nato-jäsenyyden kannatus on kääntynyt kasvuun Venäjän uhkaavan ulkopolitiikan takia, selviää Lännen Median kyselyssä kansanedustajille.

Useissa puolueissa on nyt kansanedustajia, jotka vaativat Naton jäsenhakemuksen valmistelua heti. Samalla myös Naton jyrkkä vastustus on kyselyn mukaan eduskunnassa vähäistä.

Reilut puolet vastanneista kansanedustajista pitäytyi niin sanotussa Nato-optiossa, joka on myös Suomen virallisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjan mukainen. Heidän mukaansa pitäisi säilyttää mahdollisuus aloittaa jäsenyyden hakuprosessi milloin tahansa, jos turvallisuustilanne sitä vaatii.

Kolmannes vastanneista vaati, että Suomen jäsenhakemusta pitäisi alkaa valmistella nyt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.