Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lisää valoa, riis­ta-ai­to­ja ja ohi­tus­kais­to­ja Ne­los­tiel­le

Nelostie välillä Keminmaa–Rovaniemi on Lapin vilkkaimpia tieosuuksia. Päivittäin sitä kulkee paljon työmatkalaisia, raskasta liikennettä ja turisteja. Vaativat talviolosuhteet ovat näyttäneet tänäkin talvena karut puolensa useina ulosajoina. Vilkas liikenne, pimeys, eläimet ja paikoin mutkainen tie ovat suuri riski. Usein talviolosuhteet yllättävät myös kotimaan matkailijat.

Jäämerentie on Lapin tärkein väylä, joka tulee vaatimaan mittavia saneeraustoimenpiteitä. Tien turvallisuuden säilyttämiseksi ja lisäämiseksi on oltava määrätietoinen pitkän tähtäimen suunnitelma. Järkevintä olisi valmistautua ohituskaistojen tekemiseen myös tälle pätkälle, sillä niiden on havaittu sujuvoittavan liikennettä ja lisäävän turvallisuutta.

Lapin liiton juuri lausuntokierroksella ollut Lapin liikennejärjestelmäsuunnitelma 2040 -luonnos linjaa pitkän tähtäimen suunnitelmaksi ohituskaistat, mutta sen mittaluokan investoinnit ovat kaukana tulevaisuudessa. Siksi järkevä ja hyvä alku turvallisuuden parantamiseksi olisi katuvalaistuksen lisääminen ja riista-aitojen asentaminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.