Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lisää valoa, riis­ta-ai­to­ja ja ohi­tus­kais­to­ja Ne­los­tiel­le

Nelostie välillä Keminmaa–Rovaniemi on Lapin vilkkaimpia tieosuuksia. Päivittäin sitä kulkee paljon työmatkalaisia, raskasta liikennettä ja turisteja. Vaativat talviolosuhteet ovat näyttäneet tänäkin talvena karut puolensa useina ulosajoina. Vilkas liikenne, pimeys, eläimet ja paikoin mutkainen tie ovat suuri riski. Usein talviolosuhteet yllättävät myös kotimaan matkailijat.

Jäämerentie on Lapin tärkein väylä, joka tulee vaatimaan mittavia saneeraustoimenpiteitä. Tien turvallisuuden säilyttämiseksi ja lisäämiseksi on oltava määrätietoinen pitkän tähtäimen suunnitelma. Järkevintä olisi valmistautua ohituskaistojen tekemiseen myös tälle pätkälle, sillä niiden on havaittu sujuvoittavan liikennettä ja lisäävän turvallisuutta.

Lapin liiton juuri lausuntokierroksella ollut Lapin liikennejärjestelmäsuunnitelma 2040 -luonnos linjaa pitkän tähtäimen suunnitelmaksi ohituskaistat, mutta sen mittaluokan investoinnit ovat kaukana tulevaisuudessa. Siksi järkevä ja hyvä alku turvallisuuden parantamiseksi olisi katuvalaistuksen lisääminen ja riista-aitojen asentaminen.

Katuvalaistuksella on iso merkitys varsinkin vuoden pimeimpinä aikoina.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita