Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lisää sähköä Ke­mi­joen ylä­juok­sul­ta

Suo siellä – vetelä täällä. Tällainen vanha sanonta sopii täsmällisesti nykyiseen tilanteeseen. Vihreään tulevaisuuteen tarvitaan yhä enenevät määrät sähköä. Suomen ydinvoimalat ovat siinä asiassa avainasemassa. Ydinvoimaloilla on huoltoaikansa. Niiden aikana pitää olla varmaa ja helppokäyttöistä energiaa peittämään katkoksien aiheuttama vaje sähköverkostossa.

Soissamme on toistaiseksi turvetta. Se on nyt pelastanut Suomen kriisiytyneen energiahuollon. Turvetta voidaan ja sitä on pakko käyttää vielä pari vuosikymmentä. Olkoot uudet tekniikat mitä tahansa, ne eivät hetkessä tule tuottamaan niin paljon energiaa kuin tarvitaan. Se on suon osuus. Turvevoimaloiden tuotannon säätely on kohtalaisen helppoa.

Vielä helpompaa se on vesivoimaloissa. Suomessa on vapaana virtaavaa vesienergiaa. Jos ajatellaan siten, että nyt syntynyt tilanne tulee jatkumaan vuosikymmenet, tilanteeseen reagoitava nopeasti.

Paras keino on rakentaa lisää voimaa Kemijoen yläjuoksulle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita