kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Lisää ko­ti­mais­ta kalaa ruo­ka­käyt­töön – Hal­li­tus tukee yri­tyk­siä uusien ka­la­ruo­ka­tuot­tei­den ke­hit­tä­mi­ses­sä mil­joo­nal­la eurolla

Muikku, silakka, kilohaili, kuore ja särkikalat ovat keskeisessä osassa uutta hanketta, jossa näistä vähemmän hyödynnetyistä kaloista voitaisiin kehittää uusia ruokatuotteita,
Muikku, silakka, kilohaili, kuore ja särkikalat ovat keskeisessä osassa uutta hanketta, jossa näistä vähemmän hyödynnetyistä kaloista voitaisiin kehittää uusia ruokatuotteita,
Kuva: Mikko Halvari

Kotimaisen kalan ruokakäyttöä tuetaan kehittämisavustuksella.

Hallitus hyväksyi rahoituksen hankkeelle, jolla tuetaan yrityksiä, jotka haluavat kehittää kotimaisesta vajaasti hyödynnetystä kalasta uusia ruokatuotteita.

Tällaisia kalalajeja, joiden kalastusta voidaan lisätä kestävästi, ovat muun muassa silakka, kilohaili, kuore, muikku ja särkikalat.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi