Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Link­ka­ri siirtyy ensi vii­kol­la tal­vi­ai­ka­tau­lui­hin

Paikallisliikenne palaa Ruokasenkadulle marraskuun puolivälissä.

Linkkarit väistävät katutyömaita, arkistokuva on Urheilukadulta. Ruokasenkadulle paikallisliikenteen pysäkit palaavat marraskuun puolivälissä.
Linkkarit väistävät katutyömaita, arkistokuva on Urheilukadulta. Ruokasenkadulle paikallisliikenteen pysäkit palaavat marraskuun puolivälissä.
Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen paikallisbussien talviaikataulut on julkaistu Rovaniemen paikallisliikenteen eli Linkkarin verkkosivuilla osoitteessa linkkari.fi. Talviaikataulut astuvat voimaan keskiviikkona 11. päivä elokuuta ja ovat voimassa 5.6.2022 asti.

Talviaikataulut julkaistaan myös keskiviikkona 4. päivä elokuuta ilmestyvässä Uusi Rovaniemi-lehdessä, josta ne voi ottaa talteen. Aikatauluvihkoja saa maksutta kauppakeskus Rinteenkulmassa sijaitsevasta palvelupiste Osviitasta ja Linkkarin linja-autoista. Aikataulujen päivitys pysäkeille alkaa ensi viikolla.

Ajantasauspysäkkeihin muutoksia

Keskustassa Ruokasenkadun niin sanotut ajantasauspysäkit ovat siirtyneet katutyömaan vuoksi Poromiehentielle keskuskentän kohdalle. Tämä vaikuttaa kaikkien linjojen ajoreitteihin keskustassa. Paikallisbussit eivät kulje lainkaan Ruokasenkatua 11.8.–14.11. Ajantasauspysäkit siirtyvät takaisin Ruokasenkadulle 15. päivä marraskuuta, jolloin paikallisbussit palaavat Ruokasenkadulle normaaleille reiteilleen.

Muutoksia on myös Vennivaarassa. Linjojen 1 ja 2 Vennivaaran ajantasauspysäkki on siirtynyt Aatenharjuntien ensimmäiselle pysäkille Vennivaarantien risteykseen.

Linjojen 1 ja 2 päivän viimeiset ja linjan 1 kello 11.05 Vennivaaraan saapuvat vuorot jatkavat ajantasauspysäkiltä Vennivaarantien/Heposuontien liikenneympyrän pysäkille.

Linjojen 1 ja 2 lauantaiaikatauluista on muodostettu kesäliikenteestä tuttu rengaslinja, joka liikennöi lauantaisin linjana 2 Ruokasenkatu–Vennivaara–Ylikylä–Ruokasenkatu-reitillä. Rengaslinja lyhentää lauantaisin Vennivaaraan ja Ylikylään kulkevan liikenteen vuoroväliä 70 minuutista 60 minuuttiin ja vuoromäärä lisääntyy yhdellä vuorolla edellisiin talviin verrattuna.

Pöykkölään työpäivän jälkeen

Korkalovaarassa linjan 5 lauantain viimeinen vuoro päättyy Sudentielle kello 22.15 aiemman Ruokasenkadun kello 22.00 sijaan.

Linjan 6 aamupäivän vuoropari kello 10.25–11.30 Pöykkölästä keskustan ja yliopiston kautta rautatieasemalle ja takaisin Pöykkölään jää pois. Tiedotteen mukaan syynä on vuoron vähäinen kysyntä.

Iltapäivän kello 14.05 jälkeisiin vuoroihin on tullut muutoksia. Muutoksilla mahdollistetaan muun muassa kello 16 ja 17 työpäivänsä päättävien pääsy Linkkarilla keskustasta Pöykkölään.

Linja 14 ei kulje enää Koivikkotien kautta, mikä vaikuttaa linjan lähtö- ja saapumisaikoihin. Päivien viimeiset vuorot lähtevät jatkossa  Muurolan sairaalalta kello 21.05 ja saapuvat keskustaan kello 21.50.

Tarkemmat ja ajantasaiset tiedot aikatauluista ja reiteistä verkkosivulla linkkari.fi.

Muokattu 3.8. klo 14.53: kuvatekstiä tarkennettu.