Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lii­ken­teen pääs­tö­jä pitää vä­hen­tää so­vi­tus­ti, mutta au­toi­lun hinta syr­jä­seu­duil­la ei saa koh­tuut­to­mas­ti nousta

Kotimaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöt ovat noin viidesosa Suomen kokonaispäästöistä. Suurin osa liikenteen päästöistä syntyy tieliikenteessä. Liikenteen hiilidioksidipäästöjen tuntuva vähentäminen on siten välttämätöntä, kun Suomesta tehdään hiilineutraalia maata vuoteen 2035 mennessä.

Hallitusohjelman tavoitteena on puolittaa liikenteen hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä. Vertailutasona on vuosi 2005. Osa vähennyksistä on jo toteutettu, mutta urakkaa on vielä jäljellä.

Perussuomalaisia lukuun ottamatta Suomen poliittiset puolueet ovat valmiita tähän. Keinoista vallitsee laaja erimielisyys. Eikä syyttä: huonosti toteutettuna liikenteen päästöjen vähentämisellä voi olla laajoja tulonjakovaikutuksia ja se voi kohdella syrjäseuduilla sekä huonojen joukkoliikenneyhteyksien varrella asuvia ihmisiä eriarvoisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.