Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Tilaajille

Liian moni il­moit­taa hä­tä­kes­kuk­seen on­net­to­muuk­sis­ta ja ulos­ajois­ta py­säh­ty­mät­tä pai­kal­le lain­kaan – "Paikan päällä voi hi­naus­au­toa odot­ta­va kul­jet­ta­ja ih­me­tel­lä, että miksi meidät on sinne hä­ly­tet­ty"

Jopa kolmasosassa liikenneonnettomuustehtävistä pelastuslaitosta ei olisi tarvittu paikalle lainkaan. Tämä voi sitoa pelastuskalustoja turhaan tunneiksi.

Pelastuslaitokselle tulee yhä enemmän ilmoituksia onnettomuuksista, joissa ilmoittaja ei ole pysähtynyt tapahtumapaikalle lainkaan.

– Tyypillinen tilanne on, että ohikulkija näkee tien poskessa auton, ja tekee siitä ilmoituksen hälytyskeskukseen. Ilmoittaja ei ole kuitenkaan pysähtynyt paikalle, eikä tiedä, tarvitseeko kukaan apua, Lapin pelastuslaitoksen paloesimies Matti Salmi kertoo.

Salmen mukaan on ollut tapauksia, että joku on empinyt kolaripaikan ohituksen jälkeen vielä parikymmentä kilometriäkin ja päättänyt sitten soittaa ”varmuuden vuoksi”.

Kyse ei ole mistään muutamasta tapauksesta, vaan sadoista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.