Lakot: Ju­na­lak­ko alkaa maa­nan­tai­na, kaikki VR:n vuorot pe­ru­taan

Kolumni: Nuoren ai­kui­sen elä­mäs­sä on paljon hyvää, mutta samalla paljon pii­lo­tet­tua huolta

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Liet­tua­lais­pank­ki ra­hoit­taa päi­vä­ko­tia Ro­va­nie­mel­lä – pankin edus­ta­ja: "ta­lous­ti­lan­ne on tehnyt pai­kal­li­set pankit aiempaa va­ro­vai­sem­mik­si"

Liettualaislähtöinen SME Bank rahoittaa Rovaniemen Muurolan päiväkotia. Finnvera pitää tärkeänä, että suomalainen rahoitusmarkkina monipuolistuu.

Liettualaislähtöinen pankki SME Bank on tullut mukaan suomalaisten yhteiskuntakiinteistöjen rahoittamiseen. Ensimmäinen hanke on Rovaniemen Muurolaan rakennettava noin satapaikkainen päiväkoti, joka valmistuu kesällä 2023.

Muurolan päiväkodin noin neljän miljoonan euron rahoituksesta puolet tuli SME Bankilta. Muut lainoittajat ovat Ammattiliitto Pro ja Suomen Yhteiskuntakiinteistöt Oy. Rovaniemen kaupunki on solminut 20-vuotisen vuokrasopimuksen päiväkodin käyttämisestä.

Muurola on entisen Rovaniemen maalaiskunnan kolmanneksi suurin taajama. Se sijaitsee Kemijoen rannalla noin 20 kilometriä Rovaniemeltä lounaaseen.

SME Bank on toiminut Suomessa kesästä 2022 lähtien EKP:n myöntämän pankkiluvan turvin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.