Tilaajille

Levi Ski Re­sor­til­le myön­net­tiin Sus­tai­nab­le Travel Finland -merkki per­jan­tai­na – Merkki edel­lyt­tää yri­tyk­sil­tä muun muassa si­tou­tu­mis­ta kes­tä­vän mat­kai­lun edis­tä­mi­seen

Kittilä
-
Kuva: Anssi Jokiranta

Levi Ski Resortille myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki perjantaina 21.8. Merkki on osoitus arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.

Sustainable Travel Finland on Visit Finlandin kehittämä ja Business Finlandin hallitsema kestävän matkailun ohjelma. Ohjelman tavoitteena on tarjota matkailuyrityksille ja -kohteille kestävän matkailun kehittämismalli, jolla vastuullisten toimintatapojen systemaattinen omaksuminen helpottuu.

Sustainable Travel Finland -merkki edellyttää yrityksiltä muun muassa sitoutumista kestävän matkailun edistämiseen, osaamisen kasvattamiseen, kestävän matkailun kehityssuunnitelmaa, vastuullista viestintää sekä jatkuvaa toiminnan arvioimista ja kehittämistä.

 – Olemme erittäin iloisia meille myönnetystä merkistä. Sustainable Travel Finland -merkki tuo näkyväksi pitkäjänteisen työn, jota olemme tehneet kestävän matkailun kehittämisen ja arktisen luonnon suojelun eteen jo vuosia, kommentoi Levi Ski Resortin liiketoimintajohtaja Marko Mustonen tiedotteessa.

– Pohjoinen luonto ja arktisen toimintaympäristön haavoittuvuus ovat meille tärkeitä asioita ja haluamme omalta osaltamme kantaa vastuuta tunturimme hyvinvoinnista sekä pyrkiä olemaan tiennäyttäjänä toiminnassamme, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levi Ski Resort on tehnyt pitkäjänteistä työtä kestävän matkailun eteen jo vuosia ja ympäristö on yrityksen yksi tärkeimmistä arvoista. Levi Ski Resortille on aikaisemmin myönnetty myös kansainvälinen ISO 14001 -ympäristösertifikaatti ensimmäisenä hiihtokeskuksena Pohjoismaissa. 

Kyseessä on kansainvälisesti tunnustettu ympäristösertifikaatti ja -johtamisjärjestelmä, joka edellyttää organisaatiolta ympäristöasioiden hyvää hoitamista sekä järjestelmällistä sitoutumista ympäristönsuojelun tason parantamiseen.

Levi Ski Resort on yhtenä pilottiyrityksenä mukana myös Metsähallituksen TOBE Low Carbon -hankkeessa, joka tähtää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävään matkailuun Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ympäristössä ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. 

Lisäksi Kittilän kunnalla on parhaillaan käynnissä kestävän matkailun kehitysprojekti, jossa myös Visit Levi on mukana. 

Levin matkailualueen tavoitteena on saada koko alueelle Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland -merkki ensimmäisten suomalaisten matkakohteiden joukossa.