Kolumni

Lauantaivieras: Rakkaus Rovaniemeen on tehnyt paikallisesta yrittäjyydestä myyntivaltin

Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta, jolla kirjoittaa tällä viikolla Mirkka Koskelainen. Hän on päiväkotiyrittäjä ja Likiliikkeen johtoryhmän puheenjohtaja.
Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta, jolla kirjoittaa tällä viikolla Mirkka Koskelainen. Hän on päiväkotiyrittäjä ja Likiliikkeen johtoryhmän puheenjohtaja.

Rovaniemen kaupungin viettäessä 60-vuotissyntymäpäiväjuhlia, minun yrittäjäurani saavuttaa myös merkkipaalun. Minusta tuli yrittäjä tasan 20 vuotta sitten, 18-vuotiaana lukiolaisena. Aika on lentänyt. Yrittäjyys on ollut mielenkiintoinen, antoisa, kasvattava ja opettavainen matka.

Rovaniemellä yrittäminen on ollut aina minulle mielekästä, ja se tunne on vuosi vuodelta vahvistunut. Tänä aikana yhteistyö ja vuoropuhelu päättäjien ja virkamiesten kanssa on parantunut aikaisempiin vuosiin nähden. Säännölliset tapaamisemme helpottavat yhteistyötä ja pitävät keskusteluyhteyden avoimena ja aktiivisena.

Koen, että yrittäjää myös kuunnellaan enemmän. Yrittäjäystävällisyys on kasvanut, ja tavoite Rovaniemen elinvoimaisuuden ylläpitämisestä on yhteinen.

Rovaniemi on vetovoimainen ja kiinnostava kaupunki yrittää, ja toimintaedellytykset yrittäjyyteen monilla eri aloilla ovat hyvät. Kaupunkimme noin 3 000 yritystä pitävät huolen siitä, että tarjolla on palveluita sekä osaamista moneen eri tarpeeseen.

Yritykset työllistävät kaupunkilaisia tuoden verotuloja kaupunkiimme, he käyttävät toisten yritysten palveluita pitäen osaltaan Rovaniemen elinvoimaisena. Palveluiden tuottaminen lähellä asiakasta ja paikalliset tarpeet huomioiden ovat tulleet yrittäjille entistä tärkeämmiksi arvoiksi. Rakkaus Rovaniemeen ja sen tarjoamiin lähipalveluihin on edistänyt paikallista yrittäjyyttä ja tehnyt siitä myyntivaltin.

Myös kuluttajat haluavat aiempaa enemmän toimia vastuullisesti ja käyttää paikallisten yritysten palveluita. Samalla he itse saavat merkityksellistä lisäarvoa asioidessaan Likiliikkeessä, missä heitä palvellaan yksilöllisesti ja huomioivasti.

Mieleenpainuvin palaute minulle tuli taannoin eräältä 3-vuotiaalta pojalta, joka aamupäivän kirjastoretken päätteeksi totesi, että "Olipa ihana ilta!”

Näiden yrittäjävuosien aikana minulle tärkeimpiä ovat olleet ihmiset: työntekijät, joista olen hyvin ylpeä. Olen onnekkaassa asemassa siksi, että alamme parhaat ammattilaiset työskentelevät meidän yrityksessämme.

Perheen lisäksi minulle tärkeitä ovat yrittäjäverkostojen kautta saamani ystävät. Olemme kokeneet ja jakaneet monet yrittäjyyteen kuuluvat hetket niin hyvässä kuin pahassa, toisiamme tukien.

Tärkeimpinä ihmisinä ovat kuitenkin olleet ja ovat edelleen asiakkaat sekä heidän osoittamansa luottamus yritystämme ja toimintaamme kohtaan. He ovat valinneet juuri meidät.

Asiakaspalautteet ovat merkityksellisiä minulle ja kannustavat tekemään työtäni entistä laadukkaammin ja kehittämään toimintaamme.

Mieleenpainuvin palaute minulle tuli taannoin eräältä 3-vuotiaalta pojalta, joka aamupäivän kirjastoretken päätteeksi totesi, että "Olipa ihana ilta!”. Niin oli ja toivottavasti se jatkuu vielä seuraavatkin 20 vuotta.