Junaliikenne: Poh­joi­sen kau­ko­ju­nat rajusti myö­häs­sä – Vil­le-Veik­ko Ran­ta­mau­lan 12-vuo­tiaan tyt­tä­ren ju­na­mat­kas­ta tulossa lähes vuo­ro­kau­den mit­tai­nen

Lapin Kansan live: Kem­pe­leen Kiri Na­pa-Pe­sik­sen vie­raa­na poikien Su­per­pe­sik­ses­sä – katso kello 17 alkava ottelu suorana tästä

Talousnäkymät: Ku­lut­ta­jien luot­ta­mus ke­sä­kuus­sa mit­taus­his­to­rian hei­koin­ta

Tilaajille

"Las­ten­kult­tuu­ri on oi­keas­taan ainoa asia, minkä puo­les­ta jaksan tais­tel­la" – Kattila vie kult­tuu­ria lap­sil­le Lapin kaik­kiin kolk­kiin

Pienet kunnat jäävät helposti lasten ja nuorten kulttuuritarjonnassa altavastaajiksi. Kiertävän Lastenkulttuurikeskus Kattilan uusin projekti pyrkii vähentämään lasten ja nuorten eriarvoista asemaa kulttuurin saavutettavuudessa.

Lapsi, joka ei saa kokea kulttuuria ja taidetta, jää paljosta paitsi. Kittilän Alakylän eskarit pääsivät mukaan sirkustyöpajaan viime viikolla.
Lapsi, joka ei saa kokea kulttuuria ja taidetta, jää paljosta paitsi. Kittilän Alakylän eskarit pääsivät mukaan sirkustyöpajaan viime viikolla.
Kuva: Laura Leppäjärvi

Lastenkulttuuri on järkyttävän tärkeä asia. Jos jostain täytyy pitää huolta, niin siitä, että kaikilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus harrastaa taidetta ja kulttuuria iästä tai asuinpaikasta riippumatta.

Tätä mieltä ovat Kiertävän Lastenkulttuurikeskus Kattila ry:n puheenjohtaja Mari Oikarinen ja lastenkulttuurimestari Mette Ylikorva.