Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Las­ten­hoi­toa ja kie­li­kä­ve­lyi­tä – Maa­han­muut­ta­jien tu­ki­ryh­mäs­tä tuli kuu­kau­des­sa Me­ri-La­pin SPR:n suurin toi­min­ta­ryh­mä

Kemiin on tullut SPR:n vastaanottokeskuksen kautta tähän mennessä runsas 100 Ukrainan pakolaista, tiedottaa SPR:n Meri-Lapin osasto.

Maahanmuuttajien tuki -toimintaryhmästä on kuukaudessa tullut osaston suurin toimintaryhmä. Vapaaehtoisten ryhmä perustettiin 6. huhtikuuta ja nyt siinä on 32 aktiivista jäsentä, kertoo Tarja Peltonen ryhmän yhdyshenkilö.

Meri-Lapin SPR:n vapaaehtoiset ovat aikaisemmin järjestäneet vaate- ja tavarakeräyksiä Ukrainan pakolaisille. Kaikki lahjoitukset on koottu entisen Ruutin päiväkodin tiloihin Härkösenkadulle. Kemin kaupunki on luvannut, että tila saa olla käytössä toistaiseksi, kerrotaan tiedotteessa.

Lisäksi vapaaehtoisvoimin on järjestetty Tervetuloa Kemiin -tapahtuma, pesty ja tuuletettu lasten leluja sekä hoidettu lapsia sillä aikaa, kun vanhemmat ovat olleet asioilla. Ryhmä suunnittelee tulevaisuudelle muun muassa kesätoimintaa ukrainalaisille lapsille, Kemi tutuksi -kielikävelyitä aikuisille ukrainalaisille sekä läksyaputoimintaa opiskeleville.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita