Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läi­sur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Tilaajille

Las­ten­hoi­toa ja kie­li­kä­ve­lyi­tä – Maa­han­muut­ta­jien tu­ki­ryh­mäs­tä tuli kuu­kau­des­sa Me­ri-La­pin SPR:n suurin toi­min­ta­ryh­mä

Kemiin on tullut SPR:n vastaanottokeskuksen kautta tähän mennessä runsas 100 Ukrainan pakolaista, tiedottaa SPR:n Meri-Lapin osasto.

Maahanmuuttajien tuki -toimintaryhmästä on kuukaudessa tullut osaston suurin toimintaryhmä. Vapaaehtoisten ryhmä perustettiin 6. huhtikuuta ja nyt siinä on 32 aktiivista jäsentä, kertoo Tarja Peltonen ryhmän yhdyshenkilö.

Meri-Lapin SPR:n vapaaehtoiset ovat aikaisemmin järjestäneet vaate- ja tavarakeräyksiä Ukrainan pakolaisille. Kaikki lahjoitukset on koottu entisen Ruutin päiväkodin tiloihin Härkösenkadulle. Kemin kaupunki on luvannut, että tila saa olla käytössä toistaiseksi, kerrotaan tiedotteessa.

Lisäksi vapaaehtoisvoimin on järjestetty Tervetuloa Kemiin -tapahtuma, pesty ja tuuletettu lasten leluja sekä hoidettu lapsia sillä aikaa, kun vanhemmat ovat olleet asioilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.