Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 9. päivän luukku tästä

Kulttuuri: Nyt se on varmaa – teat­te­rin toi­min­ta jatkuu Kemissä

Tilaajille

Lasten eri­tyis­koh­te­lu kelk­kai­lus­sa loppuu: Ovatko pienten lasten niskat vaa­ras­sa, kun päähän tulee kilon kypärä?

Tähän saakka pienet lapset ovat voineet käyttää laskettelukypärää reen kyydessä, mutta ei enää 1. kesäkuuta alkaen. ”Liian painava suojakypärä voi teoriassa lisätä riskiä kaularankavammoille”, sanoo ortopedi.Lasten kelkkailukypärät painavat noin kilon. Pienen lapsen niskoille paino voi olla turhan kova rasitus röykkyisessä kyydissä. Rovaniemen Tarvikekeskuksen ajovarustemyyjä Jenni Hiukka suosittelee lapsille niskatukea, joka estää pään retkahtamisen. Hän korostaa myös sopivan kokoisen kypärän tärkeyttä: liian iso kypärä voi hölskyä päässä.
Lasten kelkkailukypärät painavat noin kilon. Pienen lapsen niskoille paino voi olla turhan kova rasitus röykkyisessä kyydissä. Rovaniemen Tarvikekeskuksen ajovarustemyyjä Jenni Hiukka suosittelee lapsille niskatukea, joka estää pään retkahtamisen. Hän korostaa myös sopivan kokoisen kypärän tärkeyttä: liian iso kypärä voi hölskyä päässä.
Kuva: Pekka Aho

Moottorikelkkailun uusi kypärälinjaus herättää huolta turvallisuusvalvojissa ja matkailualalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.