Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lap­pi­lais­ten­kin on saatava asua siellä, missä he ha­lua­vat

Lähes kaksi kolmesta suomalaisesta on sitä mieltä, että valtion pitää hidastaa kaupungistumista (Taloustutkimus/Yle 16.10.). Vastaan on vain yksi kolmesta. Kolme neljästä kansanedustajasta on kaupungistumisen hidastamisesta samaa mieltä ja uskoo lisäksi, että tavoite koko Suomen asuttuna pitämisestä on täysin realistinen (Yle 7.10.).

Kansa ja sen valitsemat päättäjät näyttäisivät olevan asiasta eri mieltä kuin alan asiantuntijat. Heidän mukaansa maaseudun tyhjeneminen ja väen valuminen pohjoisesta etelän kasvukeskuksiin on kansainvälinen megatrendi ja luonnonvoiman lailla etenevä muutos, jota vastaan on paitsi turhaa myös liian kallista taistella.

Aluetutkija Timo Aro näkeekin mielipide-erojen takana muutosvastarinnan ja "alueiden koston", missä maakunnan väki haluaa näpäyttää pääkaupunkia ja etelän muita suuria kaupunkeja myös niihin asettuneiden "junantuomien" voimin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.