-

Ei yhtään sai­raa­lan oloinen

Muutto metsäsairaalasta kaupunkiin uudistaa myös psykiatrisen sairaalan ilmeen. Tiloissa on puuta, luonnonvaloa ja taidetta rauhoittamassa levotonta mieltä.

Muutto metsäsairaalasta kaupunkiin uudistaa myös psykiatrisen sairaalan ilmeen. Tiloissa on puuta, luonnonvaloa ja taidetta rauhoittamassa levotonta mieltä.

Tilaajille
Tilaajille

Psykiatrinen sairaala pääsee muuttamaan Muurolasta Lapin keskussairaalan yhteyteen elo–syyskuussa. Muutto on pitkän valmistelun tulos ja kauan odotettu.

Uusissa tiloissa on käytetty sisustuksessa luonnonmateriaaleja ja lempeitä värejä. Isoista ikkunoista tiloihin pääsee luonnonvaloa ja keskellä työmaatakin tunnelma on rauhallinen.

Laitosmaisuudesta on pyritty pois. Tavoitteena on ollut viihtyisät ja kodinomaiset tilat. Rauhalliset värit on valittu ajatellen ihmistä, jonka mieli on levoton.

Uudella osastolla suurin osa potilashuoneista on tilavia yhden hengen huoneita, joissa on omat vessat ja suihkut. Huonetta katsomassa haastateltavat Antti Alaräisänen (vas.), Kari Moilanen ja Tero Hallikainen. Ruokailutiloissa on valoisaa ja kalusteissa käytetty luonnonmateriaaleja. Laitosmaisuuden sijaan suunnittelussa on pyritty rauhalliseen ja kodinomaiseen ympäristöön. Monissa huoneissa seiniä koristaa suuret luontoaiheiset maisemat, jotka on painettu seiniin asennettuihin akustiikkalevyihin.
Uudella osastolla suurin osa potilashuoneista on tilavia yhden hengen huoneita, joissa on omat vessat ja suihkut. Huonetta katsomassa haastateltavat Antti Alaräisänen (vas.), Kari Moilanen ja Tero Hallikainen.
Uudella osastolla suurin osa potilashuoneista on tilavia yhden hengen huoneita, joissa on omat vessat ja suihkut.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi