Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lappiin tar­vi­taan yömaja asun­not­to­mil­le

Lokakuussa YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä vietettiin asunnottomien yötä. Asunnottomuuden teemaa nostettiin kansalaisten ja päättäjien tietoisuuteen ympäri valtakuntaa järjestettävin tapahtumin ja tempauksin.

Asunnottomuus ilmiönä Lapissa on kohtuullisen näkymättömissä, mikä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö asunnottomia henkilöitä meillä olisi. Lapin hyvinvointialueella ei toimi yhtään yömajaa, johon asunnoton henkilö voisi hakeutua suojaan. Asunnottomien yön yhteydessä joukko rovaniemeläisiä sosiaalialan ammattilaisia julkaisi mielipidekirjoituksen, jossa he vaativat yömajan perustamista.

Palveluita kehitettäessä kentän ääntä on kuultava. Olen laatinut Lapin hyvinvointialueen valtuustoon aloitteen, jossa vaadimme selvitystä yömajan tarpeesta ja sen organisoinnin mahdollisuuksista. Yömaja vastaa erityisen haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten perustarpeisiin. Majoituksen puute tarkoittaa asunnottomuudesta johtuvan inhimillisen kärsimyksen lisäksi usein ongelmien kasautumista ja pitkittymistä. Yömajan perustamisella asunnottomuudesta johtuvia ongelmia voidaan ennaltaehkäistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.