Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lappia ja Redu mukana Stora Enson hen­ki­löi­den ura­oh­jauk­ses­sa

Ammattiopisto Lappia ja Lapin koulutuskeskus Redu ovat saaneet Opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoitusta hankkeisiin, joiden tarkoituksena on lieventää Stora Enson Veitsiluodon lakkautuspäätöksestä johtuvaa negatiivista rakennemuutosta. Hankerahoituksen avulla pyrimme löytämään työttömille ja työttömyysuhan alla oleville uudelleen kouluttautumisen vaihtoehtoja, tarjoamaan polkuja eri ammatteihin ja tukea opiskeluun. Hankkeet toteutetaan Kemi-Tornion alueella ja ne kestävät kesään 2023 saakka.

Hanke tarjoaa ura- ja yrittäjyysohjausta, työ- ja koulutusohjausta sekä kokonaisnaisvaltaista valmentamista työelämään ja opiskeluun. Teemme verkostoyhteistyötä alueen yrittäjien ja organisaatioiden sekä kuntien kanssa. Pyrimme koulutuksen ja henkilöiden valmentamisten avulla vastaamaan alueen yritysten työvoimatarpeisiin.

Hankkeen avulla järjestetään matalan kynnyksen tapahtumia esim. Pop Up Buustipalveluita Tietokatu 2 Kemissä, storalaisille Uraleffan Kinopirtissä ja Kallin ulkoilutapahtuman Keminmaassa sekä Pointissa neuvontaa Urakahvilassa torstaisin klo 10-12.

Ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan voi suorittaa joustavasti. Koulutukset ja tutkinnon osat on suunniteltu aikuisille sopiviksi huomioiden alueen työelämän vaatimukset.

Aikaisempi koulutus sekä työkokemus ja harrastuksissa hankittu osaaminen otetaan uuteen ammattiin kouluttautuessa huomioon. Osaamisen voi hankkia jopa suoraan työelämässä. Koulutusajat suunnitellaan jokaiselle osallistujalle erikseen. Koulutus voi kestää muutamasta kuukaudesta aina pariin vuoteen. Koulutuksiin on jatkuva haku oppilaitosten kotisivujen kautta.