Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Lapissa odo­te­taan kan­sain­vä­li­sen len­to­mat­kus­ta­mi­sen avau­tu­mis­ta – "Len­tä­mi­ses­tä syntyy suurin osa mat­kai­li­jan hii­li­ja­lan­jäl­jes­tä", muis­tut­taa mat­kai­lu­pro­fes­so­ri

Nyt matkailuyrittäjät keskittyvät hengissä pysymiseen, mutta pitäisi varautua myös ilmastopäätösten vaikutuksiin.

Juuri nyt Lapin matkailuyrittäjät odottavat herkeämättä hallitukselta pelisääntöjä, joilla ulkomaalaiset matkailijat saataisiin Lappiin korona-aikana lentokoneella.

Lentomatkustuksen avaaminen on juuri nyt alalle eloonjäämiskysymys, mutta lentäminen voi olla myös kohtalon kysymys Lapin matkailulle pitkällä tähtäimellä.

– Kansainvälisessä matkailussa lentäminen on ilmastovaikutuksiltaan ehdottomasti suurin tekijä.  Siinä tapahtuviin muutoksiin pitäisi varautua samaan tapaan kuin autoteollisuus varautuu päästöjen vähentämiseen, sanoo matkailumaantieteen professori Jarkko Saarinen Oulun yliopistosta.

Saarinen on perehtynyt matkailun kestävyyteen ja sopeutumiseen ilmastonmuutokseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.