Marjanpoimijat: Yk­si­kään thai­maa­lai­nen ei jät­tä­nyt vii­su­mia­no­mus­ta mar­jan­poi­min­taa varten

Pääkirjoitus: Hidas lu­pap­ro­ses­si voi olla ul­ko­mais­ten jät­ti-in­ves­toin­tien suurin este

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapin kuntien välillä eroja työt­tö­myys­ke­hi­tyk­ses­sä – joka kol­man­nes­sa kun­nas­sa työt­tö­myys li­sään­tyi vuoden ta­kai­seen, alimmat lukemat So­dan­ky­läs­sä ja Tor­nios­sa

Lapissa oli huhtikuun lopussa lähes 8 300 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja oli 790, tiedottaa Lapin ely-keskus.

Työttömien määrä kasvoi maaliskuuhun verrattuna 160 työttömällä, mutta oli edelleen lähes 140 työtöntä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Lapissa 10,3 prosenttia. Seitsemässä kunnassa työttömyysprosentti jäi alle kymmenen.

Alimmat työttömyysluvut olivat Sodankylän 6,3 ja Tornion 7,9 prosenttia. Korkeimmat yli 15 prosentin luvut olivat Kemijärvellä ja Sallassa. Kaupunkikunnista 10 prosenttia alittui Tornion lisäksi Rovaniemellä.

Suhteellisesti eniten työttömyys väheni vuodentakaisesta Muoniossa ja Pellossa, mutta kehityksessä on Lapin osalta alueellisia eroja kuntien osalta, sillä vuoden takaiseen verrattuna joka kolmannessa Lapin kunnassa työttömyys lisääntyi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.