Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Tilaajille

Lapin kun­ta­joh­ta­jat vaa­ti­vat ap­tee­keil­le lisää pal­ve­lu­pis­tei­tä

Itsehoitolääkkeitä tulisi saada Lapissa helpommin apteekkien aukioloaikojen ulkopuolella. Tätä vaatii Lapin liiton kuntajohtajaverkosto esityksessään.

Lapin liiton verkkosivuilla julkaistussa kannanotossa esitetään, että lääkeaineiden jakelusta päättävän Fimean kriteereitä muutettaisiin siten, että lääkkeitä olisi saatavilla "kohtuullisen matkan päästä" myös apteekkien aukioloaikojen ulkopuolella. Apua tulisi palvelupisteiden lisäämisestä.

Lääkelaissa todetaan, että palvelupisteen voi perustaa haja-asutusalueelle tai kyläkeskukseen, jos siellä ei ole riittäviä toimintaedellytyksiä sivuapteekin pitämiselle. Apteekin palvelupisteet ovat apteekkarien ylläpitämiä erillisiä toimipisteitä, joista voidaan myydä lääkkeitä. Palvelupisteen perustamista varten apteekkari tarvitsee luvan Fimealta.

– Fimean nykyisen linjauksen mukaan apteekkarin palvelupiste ei tule saamaan lupaa, mikäli palvelupiste perustetaan lähelle apteekkia huolimatta siitä, että palvelupiste palvelee apteekin aukioloaikojen ulkopuolella. Esimerkiksi Tervolan keskustaan ei apteekkari tule saamaan lupaa palvelupisteelle, koska palvelupiste tulisi liian lähelle apteekkia, kuntajohtajien kannanotossa sanotaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.