Jään alla uinuu aarre

Lapin järvet kasvattavat miljoonia kiloja lähiruokaa joka vuosi. Miksi se jää hyödyntämättä? Kala-alan konkari Markku Ahonen vei verkkoavannolleen Inarijärven jäälle ja kertoi, mitä pitäisi tehdä toisin.

Lapin järvet kasvattavat miljoonia kiloja lähiruokaa joka vuosi. Miksi se jää hyödyntämättä? Kala-alan konkari Markku Ahonen vei verkkoavannolleen Inarijärven jäälle ja kertoi, mitä pitäisi tehdä toisin.

Tilaajille
Tilaajille

Järvenselkää jatkuu niin kauas kuin pakkashäkärässä näkee. Avannolle on silti Inarijärven Nanguniemen satamasta pieni huikonen, vain puolisen kilometriä.

Vaikka matkaa olisi enemmän, ivalolainen Markku Ahonen, 64, kulkee talviverkoillaan aina näin: jalan tai hiihtäen, ahkiota vetäen.

Hän ei ole omistanut koskaan moottorikelkkaa.

Siksi Ahonen epäilee olevansa inarilaisena kalastajana "vähän kylähullun maineessa".

– Syksylläkin katsovat rannalta säälien, kun soutelemme vaimon kanssa verkoilla.

Ahonen vetää lentäjänlakkiaan tiukemmin korville ja hymähtää maineelleen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi