Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lapin hy­vin­voin­ti­alue ei aio leikata pal­ve­luis­ta vielä tänä syksynä – bud­je­tin val­mis­te­lu nojaa valtion lu­paa­maan ra­ha­pot­tiin, mutta vasta aika näyt­tää, riit­tää­kö se

Lapin aluehallitus määritti raamit ensi vuoden budjetille. Uuden organisaation ensimmäinen talousarvio on tavallista enemmän nimenomaan arvio, sanoo hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela.

Vuodenvaihteessa voimaan astuva sote-uudistus ei tuo välittömiä, asiakkaille näkyviä muutoksia Lapin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin. Lapin hyvinvointialueen johtaja Jari Jokela kertoo, että siirtymävaiheessa tärkein tavoite on turvata palveluiden jatkuvuus.

Lapin hyvinvointialue on saamassa ensi vuodelle valtion rahoitusta noin 868 miljoonaa euroa. Se on lähes 40 miljoonaa euroa enemmän kuin vielä viime vuoden lopulla ennakoitiin, mutta riittääkö se?

– Se on vielä tässä vaiheessa iso kysymysmerkki, Jokela sanoo.

Ensi vuoden talousarviota lähdetään joka tapauksessa valmistelemaan sillä ajatuksella, että käytettävissä on valtion lupaama rahapotti täydennettynä omilla toimintatuotoilla. Lähtökohta on, että siinä raamissa pysytään, talousjohtaja Elisa Kusmin sanoo.

Aluehallitus hyväksyi keskiviikkona talousarviokehyksen, jonka sisällä yksityiskohdat tarkentuvat syksyn mittaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.