Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Lapin alue­val­tuu­tet­tu­jen taustat ovat töh­ryp­ro­tes­tia ja yli­no­peut­ta vaille puhtaat  – yhden val­tuu­te­tun taan­noi­set syyt­teet kaa­tui­vat, valtio maksoi kor­vauk­set

Lapin aluevaltuuston 59 jäsenestä vain yhdellä on taustallaan lainvoimainen rikostuomio.

Lapin Kansa selvitti asian pyytämällä Lapin käräjäoikeudesta ja Rovaniemen hovioikeudesta kutakin valtuutettua koskevat päätökset sekä vireillä olevat asiat. Saatujen tietojen perusteella valtuusto on likimain nuhteeton, joskin selvitys kattaa vain lappilaisten tuomioistuinten asiat.

Yksi lainvoimainen tuomio on Vesa Puurosen (vas.) noin vuoden vanha sakkotuomio vahingonteosta.

Lue taustaa (2021): Vesa Puuroselle tuomio vahingonteosta

Akateemisella urallaan Oulun yliopiston sosiologian professoriksi edennyt vasemmistoliiton edustaja sai Kemijoki oyj:n voimalaitokseen kohdistuneesta töhrintäiskusta sakkoja ja tuntuvat vahingonkorvaukset maksettavakseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.