Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lapin alue­hal­lin­toy­li­lää­kä­ri: Ei näytä siltä, että Lappiin tar­vit­tai­siin laa­jem­pia mas­ki­suo­si­tuk­sia – "Ny­kyi­set suo­si­tuk­set on tehty nou­dat­ta­mis­ta varten"

Lapin aluehallintovirasto ei voi vaikuttaa matkustuskäytävien muutoksiin. Aluehallintoylilääkäri korostaa maskien käytön merkitystä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kasvomaskisuositus on voimassa niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana.

Lapissa perustason kasvomaskisuositus on voimassa Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Perustason suosituksessa kasvomaskeja suositellaan käytettävän joukkoliikenteessä. Lisäksi maskia suositellaan käytettävän koronavirustestiin mennessä ja riskialueelta Suomeen saavuttaessa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella tartuntoja ei ole ilmennyt. Onko Lapin alueelle tulossa tiukempia kasvomaskisuosituksia?

– Lapin alueen sairaanhoitopiirit kokoavat alueellisen ryhmän ja toimivat puheenjohtajana, kertoo Lapin Aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Sari Kemppainen.

THL julkaisi torstaina uudet, epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheita koskevat maskisuosituksensa. Ne eivät kuitenkaan sellaisenaan tule automaattisesti käyttöön, vaan linjaukset tehdään alueittain.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.