Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Läpi meni sit­ten­kin! – Vielä vuosi sitten Ylen do­ku­ment­ti­sar­jas­ta Tytöt 18 tuttu Aliisa ajat­te­li, ettei hänestä tule koskaan yliop­pi­las­ta: "Vai­keuk­sia on ollut paljon, mutta menin väkisin sen muurin läpi"

Dokumenttisarjassa Tytöt 18 esiintynyt Aliisa pakeni pahaa oloaan alkoholiin ja loputtomaan biletykseen.

– Läpi meni kuitenkin, vaikka en saanutkaan luvattua arvosanaa ruotsista. Olen tyytyväinen lopputulokseen, Aliisa iloitsee.
– Läpi meni kuitenkin, vaikka en saanutkaan luvattua arvosanaa ruotsista. Olen tyytyväinen lopputulokseen, Aliisa iloitsee.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Vuoden 2021 kevättä leimasi pettymys. Aliisa ei päässytkään ylioppilaaksi, sillä ruotsi ei mennyt läpi. Muutenkin elämä tuntui olevan yhtä hullunmyllyä. Hän joi ja joi ja meni krapulasta täristen kirjoituksiinkin. Biletys ja alkoholi kiinnostivat enemmän kuin opiskelu Oulun aikuislukiossa.

Aliisan ja kolmen muun tytön kipuilua täysi-ikäisyyden kynnyksellä seurattiin helmikuussa ensi-iltansa saaneessa Ylen dokumenttisarjassa Tytöt 18.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.