Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Lainat kal­lis­tu­vat, mutta asun­to­kaup­pa käy nou­su­vi­rees­sä Ro­va­nie­mel­lä – tyy­pil­li­sen  kor­ko­suo­jauk­sen hin­nak­si tulee noin 11 000 euroa

Ukrainan sota, huhtikuussa liki kuuteen prosenttiin kiihtynyt inflaatio, nousevat korot ja taantumaennusteet eivät ole hyydyttäneet asuntokauppaa Lapin kasvukeskuksessa Rovaniemellä.

Vanhoissa osakehuoneistoissa kysytyimpiä ovat kolmen huoneen ylimpiin kerroksiin sijoittuvat kerrostaloasunnot, joissa on autotalli eikä huolta putkiremontista. Perhekokoisista, yksikerroksisista rivitaloasunnoista on tarjontaan nähden jopa pulaa.

Näin analysoi alueen suurin välittäjä Kiinteistömaailma.

– Tänä vuonna mitään merkittävää muutosta kauppamäärissä ei ole tapahtunut eikä korkojen nousu huoleta, toimitusjohtaja Mika Lehtiniemi Rovaniemen Kiinteistömaailmasta kuittaa.

Rovaniemellä kerrostaloasunnoissa hinnat kehittyivät reaalisesti viime vuonna vajaat kolme prosenttia ylöspäin, mutta tänä ja tulevana vuonna kehitys hyytyy nollan ja puolen prosentin väliin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.