Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Lää­kä­rit tie­dus­te­le­vat hyvin harvoin iäk­käi­den ajo­ter­veyt­tä – se voi ai­heut­taa vaaraa tie­lii­ken­tees­sä

Lääkäri tarkastaa iäkkään henkilöautokortin haltijan ajoterveyden viiden vuoden välein. Se on aika pitkä aika, jos henkilöllä on esimerkiksi hiljalleen etenevä sairaus, sanoo Traficomin tieliikenteen asiatuntijalääkäri.

Traficomin asiantuntijalääkäri Petteri Harjuvaara sanoo, että liikenteessä voi olla isokin joukko ihmisiä, joiden toimintakyky ei ole joka hetki riittävä.
Traficomin asiantuntijalääkäri Petteri Harjuvaara sanoo, että liikenteessä voi olla isokin joukko ihmisiä, joiden toimintakyky ei ole joka hetki riittävä.
Kuva: Traficom

Lääkärit ja muu hoitohenkilökunta ottavat vastaanotoilla erittäin harvoin puheeksi iäkkäiden ihmisten ajoterveyden. Terveydenhuoltohenkilökunta on kysynyt keskimäärin vain kymmeneltä prosentilta yli 65-vuotiaista ajoterveydestä viimeksi kuluneen vuoden sisällä. Yli 90-vuotiaista viidennekseltä on tiedusteltu asiasta.

Asia selviää liikenne- ja viestintävirasto Traficomin vuonna 2022 toteuttamasta kyselytutkimuksesta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi