Johtaminen: Pyykkö vai Ran­ta­pel­ko­nen – So­dan­ky­län kun­nan­joh­ta­ja va­li­taan illalla

Kolumni: Sai­raa­lan­nie­mi alkaa näyttää hyvältä – iloit­sen, jos nyt tyh­jil­lään ole­val­le alueel­le saadaan ihmisiä ja elämää

Mainos: Lapin Kansa Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Tilaajille

Ky­ber­tur­va­tut­ki­jan mie­les­tä di­gi­ta­li­saa­tio tuottaa tur­vat­to­muut­ta ja epä­ta­sa-ar­voa – Mirva Sal­mi­nen pe­rään­kuu­lut­taa väi­tök­ses­sään di­gi­pal­ve­lui­hin in­hi­mil­li­syyt­tä

Digipalvelujen kehittämisessä tulisi ottaa huomioon ihmisten tarpeet, toiveet ja heikkoudet, sanoo perjantaina Lapin yliopistossa väittelevä kyberturvatutkija.

Kun jokin palvelu siirretään fyysisten kohtaamisten ja paperilomakkeiden maailmasta digitaaliseen maailmaan, pitäisi palvelusta rakentaa niin turvallinen ja helposti lähestyttävä, että jokainen uskaltaisi ja osaisi käyttää sitä – mokia tai turvallisuusuhkia pelkäämättä.

Tätä mieltä on väitöskirjatutkija ja yliopistonlehtori Mirva Salminen, joka väittelee perjantaina Lapin yliopistossa kyberturvallisuudesta. Väitöstutkimuksessaan Salminen on erityisen kiinnostunut siitä, millaisiksi toimijoiksi yksilöt mielletään kyberturvallisuutta koskevissa politiikkaohjelmissa ja kuinka paljon vapautta ja vastuuta digiturvallisuudesta sälytetään yksilöiden eli palvelujen käyttäjien hartioille.