Luppo: Jari Kan­gas­nie­mi sai pe­don­tap­pa­jia kiik­kiin jopa ken­gän­nu­me­ros­ta

Tähtijuttu: Ro­va­nie­me­läi­nen Juha Salla löysi piir­tä­mi­ses­tä apua ma­sen­nuk­seen­sa

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kuun­te­le Vasan pod­cast: Savanna Kaup­pi­la tuli ras­kaak­si 17-vuo­tiaa­na: "Mi­nul­la ku­vot­taa kuulla sana tei­niäi­ti" – Miten nuoret oppivat ter­vees­tä sek­sie­lä­mäs­tä, jos ai­kui­set eivät osaa siitä puhua hä­pei­le­mät­tä edes kou­luis­sa?

Vasan podcastissa Julia Laiho, Savanna Kauppila, Mari Molkoselkä ja Venla Kiiskinen keskustelevat teiniäitiydestä ja nuorten seksuaalikasvatuksesta.
Vasan podcastissa Julia Laiho, Savanna Kauppila, Mari Molkoselkä ja Venla Kiiskinen keskustelevat teiniäitiydestä ja nuorten seksuaalikasvatuksesta.
Kuva: Lotta Laitila

– Eniten pelottivat muiden reaktiot ja ennakkoluulot. Minulla kuvottaa kuulla sana teiniäiti, koska ne ennakkoluulot nousevat heti pintaan, kertoo Savanna Kauppila, joka tuli raskaaksi 17-vuotiaana.

Teiniäitiyteen liittyy stereotypioita, joihin Kauppila ei kykene samaistumaan. Nuoruus tai ylipäätään elämä ei loppunut hänellä äitiyteen, vaan ennemminkin alkoi lapsen synnyttyä.

Kauppila, Mari Molkoselkä, Julia Laiho ja Venla Kiiskinen keskustelevat teiniäitiydestä ja nuorten seksuaalikasvatuksesta Vasan uudessa podcast-jaksossa.

Yhteiskunnassa kuvitellaan, että nuorten naisten henkilökohtaiset asiat ovat yhteistä omaisuutta, vaikka näin ei tietenkään ole. Teiniäitiys voi pienillä paikkakunnilla olla nimenomaan julkinen juoru äidistä eikä isästä.

Mutta mitä tapahtuikaan Korkalovaaran yläasteella vuonna 2014?

Jos aikuiset ihmiset eivät kykene puhumaan nuorille häpeilemättä seksuaalisuudesta, kuinka nuoretkaan koskaan oppivat, mitä on terve seksielämä?

Kuuntele Vasan podcast:

Kuuntele Vasan podcasteja: