pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kun­ta­vaa­lit on po­lii­tik­ko­jen mie­les­tä ko­ro­nal­le immuuni

Ruotsi sulki rajansa maaliskuun loppuun asti. Suomen hallitus päätti viimeksi torstaina jälleen uusista koronarajoituksista, jotka koskevat muun muassa yksityisten liikunta- ja harrastetilojen sulkemista. Aikaisemmin Sannan Marinin (sd.) hallitus on linjannut nykyistä tiukemmista maahantulorajoituksista ja monista muista kiristyksistä, joilla torjutaan muuntuneen viruskannan invaasiota Suomeen. Puheissa on väläytelty jo ulkonaliikkumiskieltoa.

Yhteiskunnassa on yksi rajoituksille immuuni toiminto: kuntavaalit. Poliitikot haluavat pitää vaalit suunnitellusti huhtikuun 18. päivä, vaikka oikeusministeriön virkamiehet esittivät vaalien siirtämistä. Koronatilanne voi olla olla hyvin vaikea juuri maalis-huhtikuussa.

Vaalien koronaturvallisuudessa kyse ei ole pelkästään huhtikuisesta ennakko- ja varsinaisen vaalipäivän äänestystapahtumasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.