tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Kuka saa pai­na­vim­mat paikat Lapin alue­vaa­lien jäl­keen? – val­tuus­ton nuija kiin­nos­taa Oja­la-Nie­me­lää

Aluehallituksen puheenjohtajaksi on tarjolla useampi nimi keskustasta. Aluevaltuuston puheenjohtajuus on menossa vaalien kakkospuolueelle demareille.

Markus Lohi ja Katri Kulmuni eivät halua aluehallituksen puheenjohtajaksi, koska kansanedustajien aika ei riitä molempiin tehtäviin.
Markus Lohi ja Katri Kulmuni eivät halua aluehallituksen puheenjohtajaksi, koska kansanedustajien aika ei riitä molempiin tehtäviin.
Kuva: Miila Kankaanranta

Nyt kun aluevaalit on käyty, puolueet ryhtyvät neuvottelemaan paikkojen jaosta. Lapin poliittisten ryhmien piirijärjestöjen puheenjohtajat neuvottelivat jo ennen vaaleja pelisäännöistä, joiden mukaan valta jaetaan äänestystuloksen selvittyä.

– Alustavasti on sovittu, että puheenjohtajuudet jaetaan ryhmien suuruusjärjestyksessä ja muut paikat kannatuksen suhteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.