pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen yritys rat­kais­ta van­hus­hoi­van epä­koh­dat hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sel­la epä­on­nis­tui ja pahensi alan on­gel­mia – nyt hyvät neuvot ovat kalliit

kolumni: Koirasi osaa sen, mistä saatat vain haa­veil­la

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Kris­til­li­set mukaan ko­koo­muk­sen epä­luot­ta­mus­lau­see­seen: "Vastuu on koko hal­li­tuk­sel­la, ei vain mi­nis­te­ri Kiu­rul­la"

Eduskuntaryhmän mielestä epäselvä tiedottaminen on syönyt luottamusta viranomaisten antamiin ohjeisiin.

Päivi Räsäsen johtama kristillisten eduskuntaryhmä päätti tukea kokoomuksen epäluottamuslausetta.
Päivi Räsäsen johtama kristillisten eduskuntaryhmä päätti tukea kokoomuksen epäluottamuslausetta.
Kuva: Joel Maisalmi

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä tukee kokoomuksen esittämää epäluottamuslausetta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.).

Ryhmän mukaan epäselvä tiedottaminen on syönyt luottamusta viranomaisten antamiin koronaohjeisiin. Sen mielestä tämä on johtanut myös siihen, ettei suojamaskien käyttö ole lisääntynyt toivotulla tavalla.

– Tuoreet tiedot siitä, että sosiaali- ja terveysministeriö keväällä ohjeisti Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta olemaan informoimatta kasvosuojainten käytöstä, ovat vakavia, eduskuntaryhmä toteaa tiedotteessaan.

Eduskuntaryhmän mukaan kristillisdemokraatit ovat "koko ajan" korostaneet maskien käytän tärkeyttä. Se katsoo, että ohjeistuksen ja viestinnän sekavuus vaikeuttaa koronaepidemian toisen aallon hillitsemistä.

Vaikka ryhmä tukee kokoomuksen epäluottamuslausetta, se korostaa yhtä ministeriä laajempaa vastuunottoa.

– Vastuu on koko hallituksella, ei ainoastaan ministeri Kiurulla, kristilliset toteavat.