Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kou­lu­lai­set saivat "Lapin suu­rim­man op­pi­tun­nin" net­ti­kiu­saa­mi­sen va­ka­vis­ta seu­rauk­sis­ta – MLL: kynnys kiu­saa­mi­seen netissä on matala

Lappilaiset peruskoululaiset käsittelivät nettikiusaamista "Lapin suurimmalla oppitunnilla". Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapin piiri järjesti tunnit melkein 2000 koululaiselle ja koulujen työntekijöille tammikuussa, järjestö kertoo tiedotteessa.

Oppitunneilla puhuttiin nettikiusaamisesta ja ilkeilystä verkossa. Alakoululaisten 5.- ja 6.-luokkalaisten kanssa keskusteltiin kaveritaidoista, nettikiusaamisesta ja loukkaavasta käytöksestä verkossa ja somessa. 8.-luokkalaisten kanssa puhuttiin nettikiusaamisen ja asiattoman käytöksen kokemuksista.

Nettikiusaaminen valittiin oppituntien teemaksi, koska se nousee usein esille MLL:n toiminnassa, kun puhutaan lasten, nuorten ja opettajien kokemuksista. Aihe esiintyy myös Terveyden ja hyvinvointilaitoksen teettämissä kouluterveyskyselyissä.

Nettikiusaamista on tarkoituksellinen ja toistuva asiaton käytös tai harmin aiheuttaminen toiselle verkossa, somessa tai muuten digitaalisessa ympäristössä. Asiatonta käytöstä on esimerkiksi ilkeät viestit, luvatta jaetut kuvat ja videot, haukkuminen ja syrjiminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.