jääkiekon mm: Jukka Jalonen luottaa Suomen pe­li­ta­van jau­ha­van lopulta voiton – "Kyllä me läh­de­tään siitä, että kun 60 minsaa on tau­lus­sa, me ollaan pa­rem­pia"

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Tilaajille

Ko­ro­na­ta­lous el­vyt­tää rahaa pai­na­vat rikkaat maat kovaan kasvuun – "Köy­hien maiden ih­mi­sil­le vel­kaan­tu­mi­nen tuottaa arkista hätää"

Koronakriisi vasta pahenee meitä köyhemmissä maissa. Kehityspolitiikan alivaltiosihteeri Elina Kalkku kertoo, miltä hänen maailmansa näyttää taudin alkaessa jo hellittää Euroopassa.

Koronaviruksen vaikutukset kehitysmaissa voivat olla vielä osin näkymättömissä tikittävä aikapommi. Samaan aikaan globaalit kasvuennusteet näyttävät yhä komeammilta, eikä pieni Suomikaan jää niistä osattomaksi.

Pandemia on aluksi koetellut kovimmin pohjoista pallonpuoliskoa, kun virus on riehunut kansainvälisten liikennevirtojen varrella olevissa paikoissa – kuten Euroopan ja Yhdysvaltojen kaupunkiseuduilla. Edessä voi olla törmääminen siihen, että sairastuvuustilanne on raportoitua selvästi pahempi monessa Afrikan ja Aasian maassa.