Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ko­ro­na­ro­ko­tuk­set on aloi­tet­ta­va Suo­mes­sa­kin heti, kun lupa tulee

Lähestyvästä joulusta on tulossa erilaisin ikinä. Huoli on suuri ja juhlatunnelmaan on vaikea päästä. Koronan kolmas aalto hyökyy päälle ja uhkaa sulkea koko Euroopan. Saksa sulkeutui jo. Moni muukin maa on päättänyt laajentaa rajoituksia niin, että auki jäävät vain välttämättömimmät palvelut. Suomessa mietitään vakavasti valmiuslain aktivointia.

Lohtua viruspimeyteen tuo rokote, joka otettiin äsken käyttöön Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. EU-maissa odotellaan vielä rokotteen hyväksymistä, ei tosin enää kauan. Hitaudesta moitteita saanut Euroopan lääkevirasto EMA hyväksynee yhdysvaltalaisen Pfizerin ja saksalaisen Biontechin kehittämän rokotteen ensi maanantaina ja Euroopan komissio siunannee päätöksen heti sen jälkeen. EU- ja ETA-maissa pätevä myyntilupa tulee muutamassa päivässä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.