Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Ko­ro­na­päi­vä­ra­ho­jen maksu räjähti käsiin – "Aina kun al­tis­tuu, saa vielä pal­kal­lis­ta lomaa palk­kiok­si ro­kot­ta­mat­to­muu­des­ta"

Oysin tartuntataudeista vastaavan lääkäri Teija Puhton mukaan laaja karanteenikäytäntö pysäyttäisi yhteiskunnan

Tartuntatautipäivärahoja on maksettu Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa tänä vuonna moninkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.

Kovinta kasvu on ollut Pohjois-Pohjanmaalla, missä tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä on maksettu tartuntapäivärahaa 6 606 henkilölle yhteensä liki kuuden miljoonan euron edestä.

Viime vuonna Pohjois-Pohjanmaan koko vuoden vastaavat luvut olivat 1 400 edunsaajaa ja 1,34 miljoonaa euroa.

"Laajoihin karanteeneihin ei ole tarvetta"

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin, Oysin osastonylilääkäri Teija Puhton mukaan tartuntatautipäivärahaan oikeuttavia lausuntoja kirjoitettaisiin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä vielä huomattavasti enemmän, jos sairaanhoitopiirissä olisi päädytty muutaman pienen sairaanhoitopiirin tavoin kokonaisten koululuokkien karanteeneihin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi