ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Korkein oikeus saa tänään lop­pu­lau­sun­not Kit­ti­lä–­ju­pa­kas­ta – päätös luvassa mah­dol­li­ses­ti syk­syl­lä

Niin kutsutun Kittilä-jupakan käsittely korkeimmassa oikeudessa on harjakaisvaiheessa, sillä osapuolet jättävät loppulausuntonsa. Niiden jälkeen korkein oikeus vetäytyy tekemään ratkaisuaan. Päätös on odotettavissa syksyllä.

Jupakan päälinja kytkeytyy Levin hissiyhtiön johtajana toimineen Jouni Palosaaren junailemiin hiihtokeskuksen South Pointin, eli etelärinteiden, hissikauppoihin vuonna 2013.

Kysymys koski alun perin sitä, suosiko Palosaari yhtä hissitoimittajaa antamalla tarjouskilpailuja koskevia tietoja. Asiaa ratkottiin hovioikeudessa saakka. Tuomioistuimen mukaan suosintaa tapahtui, mutta vahinkoa ei syntynyt.

Korkein oikeus ei käsittele kuitenkaan monimutkaisia ja paljon porua aiheuttaneita hissikauppoja.

Sen sijaan KKO tulee päättämään, ajoivatko Kittilän kuntapäättäjät Palosaaren etua vai kunnan etua kohutuissa hissikaupoissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.