Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Korkea aika puhua ym­pä­ris­tös­tä

Eurooppaa piinaa pahin kuivuus miesmuistiin. Jokien pinta on laskenut niin paljon, että jopa pahaenteiset nälkäkivet ovat nostaneet kuontaloaan. Kivet ovat toimineet 1400-luvulta lähtien merkkinä epätoivoisen alhaisesta vedenpinnasta, jonka uskottiin ennustaneen nälänhätää.

Poikkeuksellinen kuumuus on aiheuttanut valtavasti inhimillistä kärsimystä ja tuhoja ympäri Eurooppaa. Maastopaloja on ollut selkeästi edellisvuosia enemmän ja ne ovat myös aiempaa voimakkaampia. Satovahingoiltakaan ei ole vältytty, jonka odotetaan vaikuttavan paitsi ruoan hintaan myös riittävyyteen.

Karjalle ei riitä enää rehua, koska viljapellot palavat poroksi. Samaan aikaan myös vettä ja sähköä on säännösteltävä poikkeuksellisen kuivuuden sekä kiristyneen turvallisuuspoliittisen tilanteen vuoksi. Länsi-, Keski- ja Etelä-Euroopassa ei ole satanut merkittävästi vettä yli kahteen kuukauteen, ja edessä voi olla vielä jopa kolme kuivaa kuukautta.

Rein on kuivunut paikoittain niin pahasti, että koko Keski-Euroopan vesiliikenne on uhattuna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.