Työelämä: Tornion Prisman työn­te­ki­jät pitivät mi­nuu­tin mit­tai­sen työn­sei­sauk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Korkea aika puhua ym­pä­ris­tös­tä

Eurooppaa piinaa pahin kuivuus miesmuistiin. Jokien pinta on laskenut niin paljon, että jopa pahaenteiset nälkäkivet ovat nostaneet kuontaloaan. Kivet ovat toimineet 1400-luvulta lähtien merkkinä epätoivoisen alhaisesta vedenpinnasta, jonka uskottiin ennustaneen nälänhätää.

Poikkeuksellinen kuumuus on aiheuttanut valtavasti inhimillistä kärsimystä ja tuhoja ympäri Eurooppaa. Maastopaloja on ollut selkeästi edellisvuosia enemmän ja ne ovat myös aiempaa voimakkaampia. Satovahingoiltakaan ei ole vältytty, jonka odotetaan vaikuttavan paitsi ruoan hintaan myös riittävyyteen.

Karjalle ei riitä enää rehua, koska viljapellot palavat poroksi. Samaan aikaan myös vettä ja sähköä on säännösteltävä poikkeuksellisen kuivuuden sekä kiristyneen turvallisuuspoliittisen tilanteen vuoksi. Länsi-, Keski- ja Etelä-Euroopassa ei ole satanut merkittävästi vettä yli kahteen kuukauteen, ja edessä voi olla vielä jopa kolme kuivaa kuukautta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.