Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ko­pa­ra­kei­ton val­mis­ta­mi­seen tar­vi­taan juu­ri­har­jaa ja aikaa – mie­li­pi­teet jakavaa herkkua pääsee mais­ta­maan lan­ka­lauan­tai­na Sa­vu­kos­kel­la

Veijo Ylilokan perheen resepteillä valmistettuja pororuokia pääsee maistelemaan Kuivalihamarkkinoilla pääsiäisenä.

Koparakeitto ja kuivalihavelli kuuluvat savukoskelaisen Eija ja Veijo Ylilokan perheen perinneruokiin. Yleisö pääsee maistelemaan herkkuja lankalauantaina Savukosken Kuivalihamarkkinoille.

Pororeseptit ovat kulkeneet suvussa useamman sukupolven ajan, mutta viikoittain niitä ei tehdä, sillä molempien valmistus vaatii useita työvaiheita ja paljon aikaa. Pariskuntaa yhdistää rakkaus perinneruokiin ja ruoan valmistukseen, sillä kumpikin viihtyy keittiössä.

– Keittoon tarvittavat jäiset koparat on otettu keväällä esille. Nyljen ja pesen ne ensimmäisen kerran, sitten käytän kuivassa, kalttaan loput karvat ja pesen taas, luettelee porotilan isäntä Veijo Ylilokka.

– Meillä koparakeittoa syötiin kevättalvisin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.