Kont­ti­sen Ke­sä­kis­ka avaa luuk­kun­sa – kios­kin­pi­tä­jä haluaa ro­va­nie­me­läis­ten kes­kuu­teen enemmän yh­tei­söl­li­syyt­tä

Konttisen Kesäkiskan kesäkausi avataan keskiviikkona järjestettävällä Puistotapahtumalla. Luvassa on pelejä, tanssia, aarteenetsintää ja virvokkeita.

Näyttelijä Irene Tikka haluaa luoda Konttisen puistosta rovaniemeläisille olohuoneen, jonne voi tulla viettämään aikaa. Kesäpäivän ensimmäiset asiakkaat Risto ja Benjamin Laitinen tulivat nauttimaan ulkoilmasta puistoon.
Näyttelijä Irene Tikka haluaa luoda Konttisen puistosta rovaniemeläisille olohuoneen, jonne voi tulla viettämään aikaa. Kesäpäivän ensimmäiset asiakkaat Risto ja Benjamin Laitinen tulivat nauttimaan ulkoilmasta puistoon.
Kuva: Pekka Aho

Konttisen puistossa sijaitsevan Kesäkiskan kolmas kesä starttaa keskiviikkona 9.6. järjestettävällä avajaistapahtumalla. Kesäkiskan pitäjä, näyttelijä ja yhteisöpedagogi Irene Tikka kertoo, että keskiviikko on normaalisti Puistotapahtumaksi nimetty osallistava toimintapäivä, mutta avajaispäivänä on luvassa poikkeuksellista ohjelmaa.

– Redun yhteisö- ja vapaa-ajan ohjaajaopiskelijat ovat projektiopinnoissaan suunnitelleet monipuolisen seikkailuradan Konttisen puistossa. Seikkailurata pohjautuu Konttisen kesäteatterin näytelmään Ronja Ryövärintyttäreen, Tikka erittelee. Rimpparemmi ja tanssija Marjo Selin esittelevät tapahtumassa kello 14 Uutisliike-työpajan. Uutisliike-työpajassa yhdistellään päivän polttavimpia uutisia, tanssia ja musiikkia. Työpaja kutsuu yleisön keskustelemaan ja pohtimaan päivän puheenaiheita tunnin kestävään työpajaan. Uutisliike-työpaja jatkaa toimintaansa Konttisella läpi kesän.

Lisäksi avajaisissa on luvassa aarteenetsintää, keppihevosrata, tandemhiihtoa, boffausta ja Helvetinkuilu -peli.

"Minusta ei pitäisi olla niin, että jos haluaa harrastaa vaikkapa teatteria, pitäisi heti varata paikka ryhmästä koko vuodelle ja sitten käykin niin, ettei tykkääkkään koko harrastuksesta."
Irene Tikka

Kulttuuria matalalla kynnyksellä

Kesäkiskan yksi tarkoituksista on Tikan mukaan tuoda kulttuuria ja yhteisöllisyyttä lähemmäksi rovaniemeläisiä. Hän itse vaikuttui viime kesänä Puistotapahtumassa kokeilemastaan Capoeirasta, joka on tanssin ja itsepuolustuksen sekoitus.

– Kannatan matalan kynnyksen osallisuutta. Minusta ei pitäisi olla niin, että jos haluaa harrastaa vaikkapa teatteria, pitäisi heti varata paikka ryhmästä koko vuodelle ja sitten käykin niin, ettei tykkääkkään koko harrastuksesta. Täällä voi tutustua kulttuuriin ja harrastuksiin, eikä tarvitse sitoutua mihinkään, Tikka kertoo.

Tänä kesänä Kesäkiskan edustalla on muun muassa Neuvokkaan Laulun Lyömien yhteislaulutilaisuus, Monitaideyhdistys Piste ry ja Lapin Nukketeatteriyhdistys.Tikka painottaa, että tämän kesän tapahtumakalenteri ei ole vielä täynnä.

– Jos oman esityksen tai työpajan haluaa tuoda tänne, niin yhteyttä voi ottaa Konttisen kesäteatterin Facebook-sivujen kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Kaikki taiteesta, urheilusta ja muusta harrastustoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Konttinen työllistää tänä kesänä neljätoista nuorta ja tekee yhteistyötä Redun opiskelijoiden kanssa. Yhteistyö on ollut opettavaista kaikille.
Konttinen työllistää tänä kesänä neljätoista nuorta ja tekee yhteistyötä Redun opiskelijoiden kanssa. Yhteistyö on ollut opettavaista kaikille.
Kuva: Pekka Aho

Konttisen puisto työllistää nuoria

Konttisen kesäteatteri ja Kesäkiskan Puistotapahtumat työllistävät tänä kesänä 14 kesäsetelityöntekijää. Kesäteatterin esitys Ronja Ryövärintytär työllistää heistä kuusi ja Kesäkiska kahdeksan. Kesäkiskan työllistämät kahdeksan nuorta leikittävät lapsia ja ohjaavat Redu:n opiskelijoiden suunnittelemaa seikkailurataa kiskan aukioloaikoina.

– Olemme auki säävarauksella. Jos päivä on todella sateinen laitamme luukut kiinni. Muuten olemme aukioloaikoina aina paikalla, vakuuttaa Tikka.

Kesäkiskan menu uudistunut

Kioski- ja tapahtumatoiminnan kehittyessä Tikka on parannellut myös kioskin tarjontaa. Kesien kestosuosikkia, voisilmäpullaa tullaan myymään tänäkin kesänä, mutta nyt myytävänä on myös grilliruokaa ja suolaisia vohveleita. Tarjolla on myös lämpimiä toast-leipiä, kahvia ja teetä, sekä virvokkeita.

Konttisen Kesäkiskan avajaiset Konttisen puistossa ke 9.6. 11–14.
Vinjetti

Konttisella tapahtuu

Konttisen Kesäkiska toimii Konttisen kesäteatterin yhteydessä. Kesäteatterin lippuja saa muun muassa Kesäkiskalta.

Konttisen kesäteatterin näytelmä Ronja Ryöväritytär saa ensi-iltansa pe 25.6., jonka jälkeen esitykset päivittäin.

Kesäkiska on auki ti-la 10-16. Keskiviikkoisin Kesäkiskan Puistotapahtuma, jossa lähes joka viikko Uutisliike-työpaja kello 14.

Jos haluat järjestää esityksen tai osallistavan tapahtuman Kesäkiskan edustalla, ota yhteys kesateatteri.konttinen@gmail.com tai p. 040 748 4849.