kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Ko­koo­mus: Ul­ko­mai­set rekat ve­rol­le, suo­ma­lai­sil­le kul­je­tus­yri­tyk­sil­le uusi ve­ro­vä­hen­nys die­se­lis­tä

Kokoomuksen liikenne- ja viestintävaliokunnan valiokuntavastaava, kansanedustaja Heikki Autto ja kokoomuksen valtiovarainvaliokunnan valiokuntavastaava, kansanedustaja Timo Heinonen vaativat, että hallitus panee ulkomaisen raskaan liikenteen verolle tienkäytöstä.

– Suomalaiset kuljetusyritykset maksavat Eurooppaan ajaessaan lähes joka maassa tienkäytöstä erikseen, mutta Suomessa ulkomainen raskas liikenne ei nykyisellään maksa tiestömme käytöstä mitään. Tämä on epäkohta, johon on tultava muutos, Autto ja Heinonen linjaavat.

Ammattidiesel

Polttoaineiden hinta on noussut viime kuukausina huomattavasti. Erityisesti dieselin hinnannousu rokottaa kuljetus- ja liikennöintiyritysten kannattavuutta. Kansanedustaja Autton mukaan kokoomus ehdottaa niin sanotun ammattidieselin käyttöönottoa. Ammattidiesel tarkoittaa veronpalautusmekanismia, jolla osa ammattiliikenteen maksamasta polttoaineverosta palautettaisiin takaisin kuljetusyrityksille.

Kokoomuksen mukaan ammattidiesel-vähennys palauttaisi suomalaisille yrityksille teiden käytöstä koituvat verot eli vinjettimaksut.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi