Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ko­hu­pu­heen val­tuus­tos­sa pitänyt Petteri Pohja kertoo, miksi puhui niin kuin puhui: "Meillä on oi­keas­ti vakava paikka, eikä kukaan oikein välitä"

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Petteri Pohja moittii Rovaniemen kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätöksentekoa lyhytjänteiseksi ja poukkoilevaksi. "Viranhaltijoille tilanne on mahdoton", hän sanoo.

Jos rovaniemeläisvaltuutettu Petteri Pohja (kok.) voisi kelata aikaa reilun viikon verran taaksepäin, hän ehkä tekisi sen. Hän valmistelisi Rovaniemen kaupunginvaltuuston kokoukseen kanssapäättäjiä herättelevän puheenvuoron, mutta asettelisi sanansa toisin kuin todellisuudessa tuli tehneeksi.

Pohja piti viime viikon maanantain valtuustossa viime vuoden tilinpäätöksen käsittelyn yhteydessä kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron. Satiiriseksi tarkoitettu puhe arvosteli voimakkaasti eri puolueiden valtuutettuja ja valtuustoryhmiä. Osansa sai myös Pohjan oma puolue.

Puheesta nousi kohu, sillä moni koki kritiikin loukkaavaksi ja puheen tyylin epäkunnioittavaksi. Pohja tosin kertoo saaneensa myös runsaasti positiivista palautetta. Hän vakuuttaa, ettei tarkoituksena ollut aiheuttaa mielipahaa tai loukata ketään.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita