pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Tilaajille

Kit­ti­län kir­kon­ky­lä uu­dis­tuu – Nämä näkymät Val­ta­tiel­lä mut­tu­vat

Kittilän kirkonkylää halkovan Valtatien varrelle on suunnitteilla ainakin kolme rakennushanketta. Samalla tuttuja rakennuksia katoaa.

Kittilä
KOULUKESKUS:
Vielä ei ole selvillä, sijaitseeko Lukkarin koulurakennuksen korkea seinä jatkossakin Valtatien vieressä kirkonkylän eteläpäässä. Rakennus on käyttökiellossa, eikä sen tilat enää sovellu ajanmukaiseen koulukäyttöön. Koko talon takana sijaitseva koulukeskus muuttaa ilmettään uuden koulurakennuksen ja uusien liikennejärjestelyiden myötä.

Lukkarin koulurakennukselle suunniteltiin purkuluvan hakemista heti kun se laitettiin käyttökieltoon vuonna 2019.  Uuden alakoulun rakentaminen alkaa vuoden päästä, ja valmista on lukuvuodeksi 2023.

Lukkarin koulu, Kittilä.
Lukkarin koulu, Kittilä.
Kuva: Elina Melamies
KESKON SUUNNITELMAT TARKENTUVAT KESÄÄN MENNESSÄ:
Kesko osti syksyllä K-Supermarket Kittilän naapurissa sijaitsevan Kittilän Säästökulman. Rakennuksessa on toiminut aikoinaan Apteekki ja Kela. Keskon suunnitelmat tarkentuvat kesään mennessä.

Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen kertoo, että lisämaan myötä Keskolla on hyvät mahdollisuudet kaupan kehittämiseen Kittilän kirkonkylässä, ja suunnitelmat tarkentuvat pian.