Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kes­kus­ta voi yrittää kääntää kan­na­tuk­sen­sa nousuun pu­heen­joh­ta­jaa vaih­ta­mal­la, mutta riit­tää­kö se?

Keskustassa harkitaan puheenjohtajan vaihtamista, jotta kannatus kääntyisi nousuun, mutta riittääkö se? Viimeiseksi keinoksi jää hallitusero.

Lauantaina selviää, kuka johtaa keskustaa seuraavat kaksi vuotta. Vaikka ehdokkaita on neljä, kisa on kahden kauppa. Voittaja on istuva puheenjohtaja, ex-valtiovarainministeri Katri Kulmuni Torniosta tai tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko Turusta. Jälkimmäinen lähtee kisaan ennakkosuosikkina. Ylen kyselyssä hänen puolesta liputti 47 prosenttia puoluevaltuuston- ja hallituksen sekä eduskuntaryhmän edustajista. Kulmuni sai 33 ja varapuheenjohtaja Petri Honkonen kymmenen prosenttia äänistä, neljäs ehdokas Ilkka Tiainen prosentin. Saarikko oli vahvin vastaavassa kyselyssä myös heinäkuussa. Tuolloin hän päihitti Kulmunin prosentein 47–38.

Vaikka puheenjohtajan valinta on noin 2 500 puoluekokousedustajan käsissä, puolue-eliittikysely kertoo puolueväen tunnoista. Ilmapiiri on kääntynyt vain vuoden puheenjohtajana toiminutta Kulmunia vastaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.