Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kes­kus­ta vä­läyt­tää tukea hal­li­tuk­sel­le ra­sis­mis­ta ir­ti­sa­nou­tu­mi­ses­sa – vih­rei­den Har­jan­ne kriit­ti­se­nä

Vihreiden ryhmänjohtaja Atte Harjanne arvioi rasismikeskustelun jatkuvan, vaikka hallitus selviäisi tiedonannosta ja äänestyksistä. Keskusta esittää kaikkien puolueiden tukea rasisminvastaisuudelle, jos kaikki ministerit sitoutuvat siihen aidosti.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko tarjosi yllättävää tukea hallitukselle puolueen kesäkokouksessa tiistaina Tampereella.

Saarikko väläytti mahdollisuutta, että koko eduskunta tukisi hallituksen tiedonantoa, jossa se irtisanoutuisi rasismista.

– Olemme pohtineet, mikä olisi paras viesti niin ulkomaille kuin Suomessa asuville maahanmuuttajataustaisille ihmisille, jotka ovat kokeneet rasismia. Meidän mielestä paras viesti olisi se, että koko eduskunta ja kaikki puolueet näyttäisivät, että Suomi on yhtenäinen ja hallitus ja oppositio ovat rasismia vastaan, sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Hän pitää tärkeimpänä, että ministerit yksiselitteisesti irtisanoutuvat rasismista ja sitoutuvat yhdenvertaisuuteen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.