Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kes­kus­ta on pyr­ki­nyt edis­tä­mään Norjan mallia Suo­mes­sa jo vuo­si­kym­me­nien ajan, mutta lop­pu­tu­los on jäänyt lai­hak­si – puo­lueen alue­po­liit­ti­nen us­kot­ta­vuus on koe­tuk­sel­la

Pääkirjoitus // 19.11.2022

Politiikkaa on kuvailtu kompromissien taiteeksi, missä jonkun saaminen edellyttää jostain luopumista. Näin on toimittu myös Sanna Marinin (sd.) hallituksessa, jonka jokaisella, viidellä puolueella on ollut oma poliittinen päämääränsä. Siihen pääseminen on vaatinut lehmänkauppoja, missä puolueet tinkivät joistakin periaatteistaan saadakseen itselleen tärkeitä asioita läpi.

Homma toimi viime viikkoon asti kohtuudella, kunnes pakka hajosi. Keskustan vastustamasta saamelaiskäräjälaista käynnistynyt eripura synnytti ketjureaktion, joka kaatoi valtaosan keskeneräisistä, mutta jo sovituista lakiesityksistä. Yksi niistä on paitsi keskustalle myös Itä-Suomelle ja -Lapille tärkeä alueellinen opintolainahyvityskokeilu, jonka piti alkaa ensi vuonna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.