Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ke­sä­kup­las­sa vi­her­tää jo: Kit­ti­lä­läi­nen Lauran Puu­tar­ha ko­kei­lee seu­raa­vak­si leik­ko­kuk­kien pel­to­vil­je­lyä

Laura Junttila toteutti puutarhaunelmansa ja koulunkäynninohjaajasta tuli puutarhuri. Nyt toisena viljelyvuotena kokeilussa on kittiläläisten leikkokukkien peltoviljely.

Lumisen peltomaiseman keskeltä löytyy hurmaava kesäkupla. Kittilän Karkossa, Sodankyläntien varressa sijaitsevan Lauran Puutarhan kasvihuoneessa auringonpaiste häikäisee ja talvitakki on tarpeeton.

Ruukkujen, amppelien ja alustojen mullasta puskee vihreitä lupauksia.

– Tätä kasvua on ihanaa seurata. Orvokit ovat juurtuneet, ja nyt kun alkaa niiden vihreä kasvu, muutoksia tapahtuu hyvin nopeasti. Joka päivä huomaan kasvua ja huokailen, että oi, tuollakin vihertää, puutarhuri Laura Junttila kuvailee.

Toista viljelyvuotta aloittavasta puutarhasta löytyy pieniä määriä vähän kaikkea: hyötytaimien, kuten tomaatin ja chilin lisäksi esimerkiksi ne suosituimmat kesäkukat: orvokkien lisäksi muun muassa pelargonit, begoniat ja marketat.

– Olen kysellyt somessa että mitä ihmiset toivovat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.