Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Urheilu: Suo­ma­lai­seen ju­do­val­men­nuk­seen le­veäm­mät hartiat – ro­va­nie­me­läi­nen Tuomo Seik­ku­la on yksi liiton nuorten val­men­ta­jis­ta

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ke­min­maa­lai­ses­sa 1970-lu­vun oma­ko­ti­ta­los­sa on tehty jo kaksi täys­re­mont­tia – talon ehdoton sydän on suuri lei­vi­nuu­ni: " Tal­vel­la mel­kein­pä vain perunat kei­te­tään hel­lal­la!"

200-neliöisen kodin suurin muutos on entisen taloon kiinni rakennetun autotallin muuttaminen asuintiloiksi.

Tätä kotia tutkiessa tuntuu huoneita olevan loputon määrä. Vuonna 1973 Keminmaassa rakennettu omakotitalo on ollut Pirjo Lundqvistin ja hänen aviopuolisonsa koti jo 46 vuotta, ja se on nähnyt paljon. Se on rakennettu yhdessä, siellä on kasvatettu lapsia yhdessä, ja nyt siellä vanhetaan yhdessä.

Pariskunnalla on kaksi lasta, ja heidän muutettuaan omilleen entiset makuuhuoneet muuttuivat tunnelmalliseksi työhuoneeksi ja pieneksi lisäolohuoneeksi, talossa siis on rutkasti tilaa kahdelle.

Suuri puinen 1970-luvun ruokapöytä komeilee olohuoneen toisella puolella, kun taas toisella puolella katsotaan televisiota Suomen Tyyli ART:n vanhalta sohvalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.