kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kemin yt-neu­vot­te­lut päät­tyi­vät – joka viides työn­te­ki­jä pois sote-pal­ve­lui­den ul­ko­puo­lel­ta

Tavoiteltu 4,7 miljoonan euron säästö saavutetaan yhteensä 159 henkilötyövuoden vähennyksillä.

Kemin kaupungin henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Kaupungin palveluksessa oleva työvoima vähenee 159 henkilötyövuodella niin kuin keväällä laaditun säästöohjelman tavoitteena olikin.

Kemin kaupungilla on noin 1300 työntekijää, mutta vähennykset eivät koske hyvinvointialueen vastuulle siirtyviä sote-palveluita. Sote-palveluiden ulkopuolella on noin 700 työntekijää. Sote-uudistuksen jälkeen kaupungin palkkalistoille jäävien työntekijöiden määrä vähenee siis noin viidesosalla.

– Kaupungin päättäjät ovat ottaneet tosissaan talouden oikaisemisen. Kyse ei ole juustohöylästä vaan isoista rakenteellisista ratkaisuista, kaupunginjohtaja Matti Ruotsalainen sanoo.

Säästöt saavutetaan

Henkilöstövähennyksiä helpotti se, että viime kuukausien aikana kaupungin palveluksesta on jäänyt ihmisiä eläkkeelle tai irtisanoutunut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.